Yalova’da CHP’li Vefa Salman’ın malum soruşturma kapsamında Yalova Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılması ve belediye yönetiminin AK

Yalova’da CHP’li Vefa Salman’ın malum soruşturma kapsamında Yalova Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılması ve belediye yönetiminin AK Parti’ye geçmesiyle Yalova siyasetinin CHP kanadında da, AK Parti kanadında da hesaplar altüst oldu ve adeta kartlar yeniden karılmaya başlandı.

İşte bir tarafta; görevden uzaklaştırılmasına rağmen suspus olan ve sanki "konuşursam beni de içeri atarlar" endişesiyle kaderine razı olan ve kendine göre hakkını sessiz sedasız arayan bir görüntü veren Vefa Salman... ve diğer tarafta siyasi hedefine emin adımlarla yürüyen İl Başkanı Mehmet Gürel var...

Yalova’da CHP kanadındaki durum bu kadar net ve basit yani...

Tabii Yalova’da AK Parti cephesindeki durumun bu kadar net ve basit olmadığını söyleyebilirim.

AK Parti, Yalova Belediye yönetimini malum soruşturma neticesinde ele geçirdi ve hizmet anlamında gayet iyi işler yapılıyor... geçmişten kalan borçlar harıl harıl ödeniyor ve bu anlamda gayet iyi gelişmeler var ama... işin siyaset kısmında parti içinde adeta güç savaşları, bir harp yaşanıyor... ki bu yaşananlarda kulislere yansıyınca bizimde haberdar olmamız fazla uzun sürmüyor açıkçası.

Kulislere adeta bomba gibi düşen son iddia şöyle ki;

Bakın geçenlerde Yalova’da bir il müdürlüğünde bir değişiklik  isteniyor...

Değişikliği isteyen muktedir, bir not kağıdına "Buradan şu gitsin yerine de bu gelsin" şeklinde iki satır yazıyla talebini ilgili bakanlığa iletince... o not kağıdının elden ele dolaşması fazla zaman almıyor ve ortalık hemen karışıyor tabii ki...

"Vay şu atamada senin dediğin oldu, vay bu atamada benim dediğim oldu, olacak..." pazarlıkları derken birileri artık kelle alıp verme pazarlığına tutuşuyorlar ve il başkanlığı koltuğu pazarlık konusu olarak masaya konuveriyor... "Al burayı, ver burayı" şeklinde...

Bakın bu bizim güvendiğimiz kaynaklardan edindiğimiz kulis bilgileridir ve iddiadır sonuçta... ki bunun altını çizmek isterim.

Doğruysa eğer... önümüzdeki dönem milletvekili adayı olmasına kulislerde adeta kesin gözüyle bakılan İl Başkanı Muğlim Bağatar’ın şimdiden önünü kesmek için mi böyle bir niyet var?... öyle ya... önce yıprat sonra al görevden... değişmeyen kuraldır bu.

Ve şimdi aldın mı görevden... milletvekilliği için en güçlü adaylardan biri de saf dışı edilmiş olacak... ki bu da bir gerçek olarak önümüzde duruyor.

Ama dediğim gibi işi kuralına göre oynamak için önce yıpratmak lazım! 

Siyasette birini yemek için, birinin kellesini almak için, koltuğundan etmek için bir şekilde önce yıpratmak lazım!

İşte bunu nasıl yapacaklar?... yakında bunu da görürüz diye düşünüyorum eğer bu iddialar doğruysa!

Evet... dediğim gibi bunlar sonuçta kulislerde konuşulan iddialardır ve kim, kimin kellesini niye istiyor?... tam olarak bilmemiz tabii ki mümkün değil ama... yakında her şey ortaya çıkar diye düşünüyorum.

İyi pazarlar.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/06/15/hakan-korkmaz-yazdi-meliha-akyol-ile-ahmet-buyukgumusun-arasi-bozuk-mu/