Yazın Çınarcık’ın turizm yükünü çeken Teşvikiye girişinde yıllarca can kayıplarına ve yaralanmalara sebep olan kazaların yaşandığı güzerga

Yazın Çınarcık’ın turizm yükünü çeken Teşvikiye girişinde yıllarca can kayıplarına ve yaralanmalara sebep olan kazaların yaşandığı güzergahta yaşanan bu kazalara bir son vermek adına batçık projesi yapılması planlanıyor.

Bu projeyi geçtiğimiz günlerde Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten’i ziyaret ettikten sonra ilk kez duyurmuştuk.

Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, bu batçık projesiyle ilgili ne demişti kısaca hatırlayalım...

"Teşvikiye’nin doğusundan ve batısından giriş yapılıyor buraya. Bu kontrolsüz giriş çıkışlar geriye dönük onlarca hatta yüzlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermiştir. Bunun önüne geçmek için bir çalışma başlattık. Teşvikiye-Çınarcık giriş güzergahında 8’e 5 tünel batçık talep ettik. Aynı talebi Teşvikiye’den Kocadere’ye giden güzergahta sahile giden güzergahta batçık talep ettik. Bölge müdürlükleriyle istişare halindeyiz bugün yarın netleşir. Allah nasip ederse bu tehlikeli kavşağa bir önlem almış olacağız."



Evet özetle bunları demişti Başkan Mustafa Nurten ve duyurmuştuk.

Şimdi lafı fazla uzatmadan AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’e seslenmek istiyorum...

Sayın Vekilim... bu projenin hayata geçmesi için desteğinize ihtiyaç var diye düşünüyorum.

Evet Teşvikiye zaten sizin köyünüz... ve burada can kayıpları ve yaralanmalara sebep olan kazaların önüne geçecek olan söz konusu batçık projesinin bir an önce hayata geçmesi elzemdir.

Sayın Vekilim... geçtiğimiz haftalarda bana verdiğiniz özel demeçte "Yalova’nın tüm köklü sorunlarını çözecek girişimlerimiz devam ediyor" şeklinde ifadelerde bulunmuş ve sizin bu ifadelerinizi hayli önemli bulup manşetten vermiştim.



Diyeceğim o ki;

Köyünüz Teşvikiye’de yapılması elzem haline gelen batçık projesinin hayata geçmesiyle bahsettiğiniz üzere bir köklü sorunun daha çözülmüş olacağına dikkatinizi çekerek bu projenin hayata geçmesi için sizin göreviniz ve konumunuzdan dolayı desteğinizin öneminin altını çizerek projeye hassasiyetinizi rica ediyorum.

Bölgede can kayıpları ve yaralanmalara sebep olan kazaların artık önüne geçecek olan projenin sizin desteklerinizle bir an önce hayata geçeceğine olan inancımı da ifade ederek konunun takipçisi olduğumuzu da belirtmek isterim.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/06/21/ahmet-buyukgumus-yalovanin-tum-koklu-sorunlarini-cozecek-girisimlerimiz-devam-ediyor/

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/07/11/ahmet-buyukgumus-bize-nasip-oldu/