Çınarcık Belediyesi, CHP’li Avni Kurt zamanında gazete çıkarmaya başlamıştı... 16 oy farkla ve itirazların yapıldığı tartışm

Çınarcık Belediyesi, CHP’li Avni Kurt zamanında gazete çıkarmaya başlamıştı... 16 oy farkla ve itirazların yapıldığı tartışmalı bir seçimle Çınarcık Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan AK Parti’li Numan Soyer’de bir müddet bu gazeteyi çıkardı.

Şimdi bu gazetenin basımıyla ilgili bazı iddialar bana ulaştı ve gerçekleri ortaya çıkarmak adına bazı soru ve yorumlarım olacak.

Şöyle ki;

CHP’li Avni Kurt döneminde açık ihaleyle 2.25’ten yapılan belediyenin gazetesini AK Parti’li Numan Soyer’in 4.25’ten doğrudan teminle bir yandaşına sırf kendisine seçimlerde destek olduğu ve şimdi bunun karşılığında ona para kazandırmak için verdiği iddia ediliyor!

Evet bu bir iddiadır ama çok ağır bir iddiadır ve doğruysa da bu bir soygundur!

Neye göre diyorum bunu?

Bu sektörde olan ve bu işlerden anlayan, şuan haftalık gazete çıkaran ve daha önce Türkiye genelinde aynı anda 35 tane yerel gazetenin hazırlığı ve baskısını yapan biri olarak söylüyorum bunu.

Evet...

Daha önce 2.25 liralık işi 4.25’e yaptırmak soygundur ve bunu iddia edildiği üzere sırf seçimlerde kendisine destek verdiği için yaptırmakta çok tehlikeli bir zihniyettir... ve kamu yararı olmayan ve aksine kamuyu zarara uğrattığı çok açık bir zihniyettir.

Geçen yine söyledim ve tekrar etmekte fayda görüyorum...

Medyanın, basının veya gazetecinin görevi millet adına gücü denetlemektir.

Diğer önemli görevimizde dezenformasyonun önüne geçmek ve gerçekleri ortaya çıkarmaktır.

İşte bunu yapmak adına bugün bu iddiayı gündeme getirdiğimin altını çizmek isterim.

Belki böyle bir şey yok ve birileri Numan Soyer’e bu şekilde iftira atıyor olabilir...

Açıkçası ben Numan Soyer’in böyle bir şey yapıp belediyeyi soyduracağına ihtimal vermiyorum ve bunu da açık bir şekilde tüm samimiyetimle belirtiyorum... ama iddialarda ortada...

Hal böyleyken gerçekleri ortaya çıkarmak adına soruyorum;

Sayın Başkan Numan Soyer...

Bu iddialar doğru mu?

Çınarcık Belediyesi’nin daha önce açık ihale ile 2.25’ten yapılan gazete basım işini sırf seçimlerde size destek oldu diye bir yandaşınıza doğrudan teminle 4.25’ten yaptırdınız mı?

Eğer "yok böyle bir şey" diyorsanız, gerçekleri duyurmak adına gazetemizin sayfaları size sonuna kadar açıktır ve ben sizinle beraberim başkanım.

Ama bu iddialar doğruysa da...

"Çınarcık Belediyesi’ni niye, kime soydurdun Başkan?" diye soruyorum ve sizi kamuoyuna açıklama yapmaya davet ediyorum.

Ayrıca bu iddia doğruysa eğer...

Çınarcık Belediyesi’ni kim gazete basım işi yapıyorum ayağına soyduysa çıksın ortaya... beni uğraştırmasın!

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni







http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/07/11/ahmet-buyukgumus-bize-nasip-oldu/