Yalova'da sorun yok diye Erdoğan'ı kandırıp koltuklarını koruma peşindeler! Yalova'da sorun yok diye Erdoğan'ı kandırıp koltuklarını koruma peşindeler!

Yalova Belediyesi Başkan Yardımcısı Aytaç Mutlu'nun yakın çevresine Halit Güleç'i örnek gösterip; "Halit Güleç yetki anlamında güçlü bir belediye başkan yardımcısıydı. Benim Halit Güleç gibi yetkilerim yok..." minvalinde ifadelerde bulunduğu kulislerde konuşuluyor. İddia kabilinde aktarmış olayım.

Evet Vefa Salman döneminde Halit Güleç güçlü bir belediye başkan yardımcısıydı... bu doğru... Hatta Halit Güleç'in belediyeyi perde arkasından yöneten asıl güç olduğunu defalarca yazmıştım... ki dikkatli okurlarım bunu bilirler.

Peki bu dönemde yani Mehmet Gürel döneminde Yalova Belediyesi'nde Halit Güleç gibi güçlü bir belediye başkan yardımcısı görebilecek miyiz?

Hayır bu mümkün gözükmüyor açıkçası... Çünkü Yalova Belediyesi bu dönem dışarıdan yönetiliyor da ondan!

Bakın Halit Güleç son derece yetkili ve dolayısıyla güçlü bir belediye başkan yardımcısıydı ve belediyeyi adeta çekip çeviriyordu ki ben bunu "Belediyeyi perde arkasından yönetmek" diye yorumluyordum ama buraya dikkat buyurun lütfen... sonuçta belediye içeriden yönetiliyordu.

Ya şimdi?

Evet bu dönem Yalova Belediyesi ne yazık ki dışarıdan yönetiliyor!

Mehmet Gürel, eski AK Partili 3-5 yakın arkadaşıyla beraber Yalova Belediyesi'ni yönetmeye çalışıyor... ki düzenli olarak bazen birilerinin ofislerinde bazen de yemeklerde bir araya geliyorlar...

Birkaç gün önce TİGEM'de bir lokantada yemekte yine bir araya gelip yine bazı kararlar aldılar!

Demem o ki;

Bugün Yalova Belediyesi'ndeki başkan yardımcılarının yetkileri de sadece kağıt üzerindedir ve adeta sekreterya vazifesi görmektedirler.

Bunun sağlaması şudur... Bir belediye dışarıdan yönetilmeye çalışılıyorsa içeride zaten güçlü bir yönetici göremezsiniz!

Veya içeride güçlü yöneticiler yoksa belediye dışarıdan yönetiliyor demektir!

Evet bu işin sağlaması da mantığı da budur.

Başta verdiğim kulis bilgisinden bağımsız konuşuyorum ki; Varsa böyle bir yönetici çıkar bir şekilde gücünü gösterir... Bizde o zaman "yok öyle değilmiş böyleymiş" diye çıkar bunu da söyleriz yani.

Hülasa... Yıllık 2 milyarın üzerinde bütçesi olan Yalova Belediyesi bugün Mehmet Gürel ve eski AK Partili 3-5 yakın arkadaşı tarafından yönetilmeye çalışılıyor... ki bu gerçeği herkesin bilmesinde fayda görüyorum.

Hala meseleyi anlamakta zorlanan partizan kafalar elbette olabilir...

Onlara da savundukları kişinin kim olduğunu kısaca hatırlatmakta fayda görüyorum...

Bakın savunmaya çalıştığınız kişi; şuan belediyeyi 3-5 eski AK Partiliyle yönetmeye çalışıyor!

Bakın savunmaya çalıştığınız kişi; dün CHP bu ilde en zor günlerini yaşarken Mustafa Tutuk'la balkonda çay içip kahkahalar atıyordu!

Bakın savunmaya çalıştığınız kişi; en kritik zamanda herkes oradayken malum davanın duruşmasına katılmayan, "Niye gelmedin?" diye soranlarla da "Unuttum" diyerek dalga geçen biridir!

Bakın savunmaya çalıştığınız kişi; AK Parti'den gelen işten çıkarılacaklar listesine "Hepsi Vefa'nın adamları çıkarabilirsiniz" diyerek onay veren kişidir!

Bakın savunmaya çalıştığınız kişi; İl Başkanıyken bile AK Partili belediyelerle iş yapan kişidir!

Şimdi belediye zor durumda diye enkaz edebiyatı falan yapılıyor ve bazı saf insanlarda buna inanıyorlar değil mi...

Peki eğer ortada bir enkaz varsa milletin paraları da bir şekilde çarçur edilmiştir değil mi?

Yani ortada bir enkaz varsa öyle ya da böyle ortada bir yolsuzluk bir usulsüzlükte mutlaka vardır değil mi?

En azından belediye işleridir bunlar ve kurcaladığın zaman bazı usulsüzlükler bulunur yani onu demek istiyorum.

Örnek Vefa Salman...

Hatırlayın...

AK Parti hem taziye evi ihalesinden hem de belediyenin sahip olduğu bir yerin kiralama işinden ayrı ayrı olmak üzere Vefa Salman'ı yargılatıp ceza aldırmadı mı?

Zamanın aktif siyasileri bizzat suç duyurusunda bulunup bu davaları takip etmediler mi!

Uzatmayayım...

Hadi Mehmet Gürel'de, Mustafa Tutuk dönemiyle ilgili varsa bir tane yolsuzluk, bir tane usulsüzlük ortaya çıkarsında görelim!

Hani bazı partizan kafalar bazen bana da yazıyorlar ya... Mustafa Tutuk hakkında yazmıyorsun falan diyorlar ya...

Hadi Mehmet Gürel, Mustafa Tutuk dönemiyle ilgili varsa bir tane yolsuzluk, bir tane usulsüzlük ortaya çıkarsında görelim!

Çıkarmayanda yazmayanda namerttir!

Hodri meydan!

Ama çıkaramaz çünkü Mehmet Gürel bir kriptodur!

Zamanla bunu herkes anlayacak!

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Editör: Hakan Korkmaz