Yalova'da sorun yok diye Erdoğan'ı kandırıp koltuklarını koruma peşindeler! Yalova'da sorun yok diye Erdoğan'ı kandırıp koltuklarını koruma peşindeler!

Sanayinin gelmesiyle gelişen ve rantı da artan Yalova’nın gözde ilçesi Çiftlikköy, 31 Mart seçimlerinde AK Parti Yalova İl Başkanlığı’nın yanlış aday tercihiyle CHP’ye adeta hediye ettiği önemli yerlerden birisi.

Seçimlerin üzerinden 6,5 ay gibi bir süre geçmesine rağmen Yalova’da AK Parti kulislerinde şimdilerde dikkat çekici bir söylenti dillenmiş durumda…

İddia o ki; AK Parti Yalova İl Başkanlığı 31 Mart seçimlerinde Çiftlikköy’de 25 milyonluk bir seçim bütçesi oluşturmuş!

Bakın ben bir söylentiye, bir iddiaya ulaştığımda önce mantık ararım ve olabilitesi varsa ve buna kanaat getirirsem ancak o zaman gündeme getiririm ki şüphesiz bunu yaparken tek amacımız da dezenformasyonun önüne geçip gerçekleri ortaya çıkarmaktır.

İşte bu iddiada da hemen mantık aradım…

Şöyle ki;

31 Mart seçimlerinde AK Parti Yalova İl Başkanlığı’na Çiftlikköy için sadece bir firmadan 2,5 milyon bağış geldiğini biliyorum… ki benim bunu bildiğimi il başkanı Umut Güçlü’de zaten biliyor.

Hani diyorum eğer bir firmadan 2,5 milyon geldiyse seçim döneminde 25 milyonluk bir seçim bütçesi oluşturulmuş olabilir.

Bu rakam belki 3 aşağı 5 yukarı inip çıkabilir ve ben kendi kulvarımda yıllardır bu işlerin içinde olan biri olarak rakamı akla mantığa uygun buldum açıkçası.

Hadi dezenformasyonun önüne geçmek adına akla gelen ve dillenen bazı soruları soralım o zaman…

31 Mart seçimlerinde AK Parti Yalova İl Başkanlığı hezimet yaşayıp CHP’ye kaptırdığı Çiftlikköy ilçesi için firma ve iş insanlarından bağış adı altında toplamak suretiyle ne kadar bir seçim bütçesi oluşturdu?

25 milyon bütçe iddiası doğru mu?

Doğruysa bu 25 milyonun tamamı harcandı mı? Harcandıysa nerelere harcandı?

25 Milyon iddiası doğru değilse, AK Parti Yalova İl Başkanlığı 31 Mart seçimlerinde Çiftlikköy’de ne kadar parayı nerelere harcadı?

Evet bunun gibi bazı sorular cevap bulursa dezenformasyonun da önüne geçilir diye düşünüyorum.

Bir de seçimlerden hemen sonra milyonluk arabalar falan yenilenmeseydi hani bu söylentiler yine de çıkar mıydı acaba diye insan düşünüyor yani…

Öyle ya… "İnsanın ağzı torba değil ki büzesin" diye boşuna dememişler!

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Editör: Hakan Korkmaz