YALOVA SİYASETİNDE İKİ ÖNEMLİ GELİŞME OLDU

Yalova siyasetinde iki önemli gelişme oldu. Birincisi Namık Öz’ün MHP Yalova İl Başkanı olması… Diğeri ise Mehmet Demirhan’ın Deva Partis



Birincisi Namık Öz’ün MHP Yalova İl Başkanı olması…

Diğeri ise Mehmet Demirhan’ın Deva Partisi’nin Yalova Kurucu İl Başkanı olması.

MHP’den başlayalım…



MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz, yeni yönetimini tanıttığı toplantıda "Genel Başkanımız bilge lider Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’in şahsıma ve dava arkadaşlarıma üç hilali ve sancağı emanet etmiştir. Bizde bu sancağı en yükseğe dikeceğimize ant içiyoruz. Göreve atandığımdan itibaren bu çok kısa zaman zarfında şahsıma ve partime gösterilen teveccühten çok memnun olduğumu ifade etmek isterim" dedi ve "Yalova’mızın sorunlarını Altınova’dan Armutlu’ya kadar biliyoruz. Balıkçılarımızın, çiftçimizin, esnafımızın, sanayicimizin, sorunlarını biliyoruz. Gece gündüz demeden herkesin sorunları ile yakından ilgileneceğiz. Cumhur İttifakı kapsamında arkadaşlarımızla el ele, gönül gönüle vererek bütün sorunların üstesinden geleceğimize söz veriyorum." şeklinde konuşarak kararlılık mesajı verdi.

Deneyimli siyasetçi Namık Öz, Yalova siyasetinde MHP kanadını hareketlendirecektir diye düşünüyorum.

Bu hareketlilik seçimlere nasıl yansır… MHP’yi Yalova’da gerçek anlamda söz sahibi yapar mı bunu göreceğiz.

Dikkatle takip edeceğiz MHP Yalova’daki gelişmeleri.



MEHMET DEMİRHAN, DEVA PARTİSİ YALOVA KURUCU İL BAŞKANI OLDU…

Deva Partisi’nin Yalova İl Başkanının kim olacağı konusu da Yalova siyaset kulislerinin en çok merak edilen konularının başında geliyordu.

Daha önce AK Parti Yalova İl Başkanlığı görevinde bulunan Mustafa Pehlivan hep bir adım öndeydi ama yine AK Parti’nin Yalova’da 26. Dönem Milletvekili Adayı gösterdiği bir isim olan Mehmet Demirhan’a verildi görev ve Mehmet Demirhan, Deva Partisi Yalova Kurucu İl Başkanı oldu.

Çok istedi, çok istiyordu Mehmet Demirhan bu görevi zaten ve başardı.

Hırslı ve siyasette hedefleri olan bir isim Mehmet Demirhan.

AK Parti’de bu hedeflerine ulaşamadı… bakalım Deva Partisi’nde ne yapacak ve siyasi hedeflerine ulaşabilecek mi?

Peki Deva Partisi Yalova’da ne yapar?

Kimden oy alır?

Hadi açık açık soralım…

Deva Partisi Yalova’da AK Parti’den oy alabilir mi?

Deva Partisi Yalova’da AK Parti’yi bu anlamda bölebilir mi?

Deva Partisi; AK Parti ve CHP’nin yakın oy farklarıyla mücadele ettiği, yarıştığı yerel seçimlerde belirleyici veya söz sahibi olabilir mi?

Evet bunu tabii ki Deva Partisi’nin Yalova Kurucu İl Başkanı olan Mehmet Demirhan ve yönetiminin göstereceği performans belirleyecek.

Sadece bu mu?

Tabii ki hayır…

AK Parti Yalova İl Yönetiminin bu saatten sonra atacağı adımlar gerçekten önemli ve belirleyici ve yine Yalova siyasetine adeta yön verici olacaktır diye düşünüyorum.

Daha açık konuşmak gerekirse…

AK Parti Yalova İl Yönetiminin bu saatten sonra yapacağı her hata Deva Partisi’ne yazacaktır…

Evet AK Parti Yalova İl Yönetiminin bu saatten sonra yapacağı her hata Deva Partisi’ne oy olarak dönecektir.

Bu yüzden AK Parti Yalova İl Yönetimi artık Yalova’da her zamankinden fazla çalışmalı…

AK Parti Yalova İl Yönetimi artık Yalova’da her zamankinden fazla kucaklayıcı olmalı diye düşünüyorum… aksi halde bu durum tabii ki CHP’ye yarayacağı gibi Yalova siyasetinde beklenmedik gelişmeleri de beraberinde getirir diye düşünüyorum açıkçası.

Bekleyip izleyelim ve neler olacak görelim bakalım.

BALKONDA ÇAYDAN SONRA BEKLENİYORDU…

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, geçtiğimiz günlerde Yabeltaş ve Hizmet A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel’in düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi ve "Biz bu belediyeyi AKP yönetiminden seçimle aldık, bunu kimse unutmasın" diyerek AK Parti’ye gönderme yapmayı da ihmal etmedi.

Açıkçası CHP Yalova İl Başkanı Başkan Mehmet Gürel’den böyle bir çıkış bekleniyordu…

Şöyle ki;

10 Temmuz’da sosyal medya hesabımdan bir kulis haberini paylaşıp yorumlamıştım.



Hatırlayalım ve "VEFA SALMAN’I ÇOK KIZDIRAN ZİYARET" başlıklı yazımda neler demiştim bakalım…

"Vefa Salman dün bu saatlerde bir paylaşım yapmış ve bu paylaşım dikkatimi çekince bir şeyler yazmıştım...

Belli ki Vefa Salman’ın bir rahatsızlığı, bir öfkesi vardı... bu belliydi... ama neye bozulmuştu Vefa Başkan?

İşte bugün bu bilgilere de sizler için ulaştım...

Vefa Salman bu malum soruşturma sürecinde CHP Yalova Örgütünden beklediği desteği bulamamaktan şikayetçi... ki bu zaten bilinen bir şey.

Evet Vefa Salman’ın böyle bir rahatsızlığı var CHP Yalova Örgütünden... doğru mu değil mi? CHP Yalova Örgütü bu süreçte Vefa Salman’a destek oluyor mu, olmuyor mu falan bu tartışılır... ama bakın asıl Vefa Salman’ı adeta küplere bindiren olay ne?

Şöyle ki;

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel geçtiğimiz günlerde Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’u ziyarete gidiyor... balkonda çay falan içiyorlar... tabii ki Vefa Salman’ın belediyedeki kuşları haberi hemen uçuruveriyorlar Salman’a...

Evet Vefa Başkanı adeta çileden çıkarıyor bu görüşme ve dün benimde dikkatimi çeken o paylaşımı yapıyor ve üstü kapalı gönderme yapıyor birilerine... kime yaptığını söylememe gerek yok herhalde...

Dahası hemen Genel Merkezdeki bazı dostlarını arayıp bu durumu anlatıp dert yanıyor Vefa Başkan...

Yakında Yalova’ya CHP Genel Merkezinden bazı ziyaretler olursa kimse şaşırmasın... ben şahsen şaşırmayacağım şimdiden söylemiş olayım."

İşte ben bunları yazınca... CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel hemen bir yorum yazmıştı paylaşımımın altına ve şöyle demişti;

"Hakan bey siz veya başkaları yanlış bilgi almış. Ben ve iki başkan yardımcım geçen hafta belediye meclisine izleyici olarak katıldık. Meclis dağılırken Mustafa Bey bizi hep beraber çay içmeye davet etti biz de 10 dakika çay içtik. Bu sırada yanımızda hem iki grubun da meclis üyeleri ve yönetimlerinden kişiler vardı. Çıkarken Mustafa Bey makam salonunun balkonunun da olduğunu söyledi ve hepimiz çıkıp orada da çay içtik. Konu budur. Orada da konuşulanlar bellidir alenidir. Gizli saklı bir şey yoktur. O kuşlar hangi kuşlarsa yanlış ötmüşler."



Tabii bu çay içme olayından dolayı Mehmet Gürel özellikle Vefa Salman destekçileri tarafından ve yine bir kısım CHP’liler tarafından eleştirilmişti.

Bazı CHP’liler konuyla ilgili bana "Mehmet Gürel yakında AK Parti’ye yüklenirse şaşırmayız" şeklinde sözler söylemişti ve açıkçası bu yönde bir beklenti vardı…

İşte CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, geçtiğimiz günlerde Yabeltaş ve Hizmet A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel’in düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalara tepki gösterip üzerine "Biz bu belediyeyi AKP yönetiminden seçimle aldık, bunu kimse unutmasın" diyerek AK Parti’ye gönderme de yapınca… bazı isimler beni aradılar ve "Söylemiştik, gördün mü bak…" şeklinde ifadelerde bulundular.

Diyeceğim o ki;

Yalova siyasetinin CHP kanadında da sular şimdilik bulanık gibi…

Daha önemli bir bilgi verip bitirelim…

Hani Mehmet Gürel, Muharrem İnce destekli örgüte ve Vefa Salman destekli bir adaya rağmen ipi göğüsleyip CHP Yalova İl Başkanı olmayı başarmıştı ya… bu anlamda kesinlikle küçümsenemeyecek bir başarı elde etmişti ya…

Geçenlerde CHP’nin Yalova’da önemli bir ismiyle… aktif bir görevde bulunan biriyle konuştum ve bana dedi ki; "Sende bu aralar Mehmet Gürel’i gazlıyorsun. İlk kongrede alırız onu aşağı…"

"Gazlıyorsun" dediği… hani "Mehmet Gürel ilk seçimde Milletvekili adayı olur..." falan diye öngörülerimi paylaşmıştım ya… onu söylüyorlar ve belli ki bu yöndeki öngörülerim CHP içinde bazı kesimlerde hayli rahatsızlık yaratmış.

Evet aslına bakarsanız hem şaşırdım ve hem de bu ifadelerden de anladım ki… CHP Yalova’da bir kesim adeta meydanı Mehmet Gürel’e bırakmak niyetinde değil ve bu anlamda rekabette, yarışta bitmiş değil.

E siyasettir bu… rekabette olacaktır, yarışta olacaktır normaldir bu.

Yalova’da siyaset kazanı kaynamaya başladı ve yakında fokurdamaya da başlar diye düşünüyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni