Erdoğan: Ahmet, gideceksin onlara abilik yapacaksın...

PAZAR YAZISI/ Ak Parti özellikle kıl payı kaybettiği belediyeleri de geri almak istiyor ki, Yalova Bel

PAZAR YAZISI/ Ak Parti özellikle kıl payı kaybettiği belediyeleri de geri almak istiyor ki, Yalova Belediyesi’de bunlardan biri. Yalova’nın yeni genç vekili Ahmet Büyükgümüş’e yakın Hasan Soygüzel ve Termal Belediye Başkanı İsmail Atik öne çıkan 2 başkan adayı.

Yalova İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel’de Yalova Belediye Başkanı olmayı çok istiyor...

İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’ta istiyordu ama genel merkezden bazı isimler Yaşar Demirel’e ufakta olsa yeşil ışık yakınca Yaşar Demirel birazda Öztabak’ı yarışta ekarte etmek için olsa gerek ”git sende vekillik için konuş” diyor ve gazı alan Öztabak soluğu genel merkezde alıyor.

Tabii Genel merkez, il başkanı Öztabak’ın vekil olma isteğini geri çeviriyor.

İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel bir taraftan, vekil Fikri Demirel bir taraftan, il başkanı Yusuf Ziya Öztabak bir taraftan bastırınca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adeta sabrı taşıyor ve “Bu Yalova’dan bıktım! Ahmet’i çağırın gelsin” diyor...

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş geliyor Erdoğan’ın karşısına...

Erdoğan diyor ki...

-Ahmet, Yalova birinci sıra adayı sensin. İkinci sıra Meliha Akyol, üçüncü sırada Hasan Özçelik. Onla İstanbul belediyesi’nde çalışmıştık...

Burada bir parantez açıp şunu belirtmek isterim ki; Ahmet Büyükgümüş’ün vekillik aday adaylık başvurusu falan yok! Yalova’da Ak Parti’nin 48 vekil aday adayı var dikkat buyrun!

Erdoğan devam ediyor...

-Ahmet, gideceksin onlara abilik yapacaksın...

Bunun üzerine 28 yaşındaki Ahmet Büyükgümüş, Erdoğan’a “onların yaşı benden büyük nasıl abilik yapayım? İsterseniz babam vekil olsun?..” diyor.

Bir parantezde burada açayım...

Ahmet Büyükgümüş’ün babası da il’de yönetici ve siyasetin içinde biri, artı çeşitli aday adaylıkları da var. Hatta her dönemin aday adayı dersek abartmış olmayız.

Tabii Erdoğan, Ahmet Büyükgümüş’ün “İsterseniz babam vekil olsun?” teklifine “sen olacaksın...” diyor ve Erdoğan’ın bu tasarrufu her ne kadar Yalova teşkilatında şok etkisi yaratsa da Ahmet Büyükgümüş Ak Parti Yalova Milletvekili oluyor.

Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi mezunu bu genç vekilin Ak Parti’de 2 numaraya kadar yükseleceği konuşuluyor ve umutlu olanlar var, bakalım...

Genç vekil Ahmet Büyükgümüş’ün kısa zamanda tabiri caizse emir komutayı ele alıp Yalova’da teşkilatlarda değişimi sağlaması bekleniyor.

Tabii ilk hedefte; Yalova Belediyesi’ni CHP’nin elinden geri almak.

İlk akla gelen soru da, Ak Parti’nin Yalova Belediye Başkan adayı kim olacak?

Dediğim gibi iki isim ön planda...

Birisi Hasan Soygüzel, diğeri de Termal Belediye Başkanı İsmail Atik.

İsmail Atik bu seçimlerde 3 dönem kuralına takıldığı için epey bir süredir Yalova Belediye Başkanlığına hazırlanıyor ama...

Ahmet Büyükgümüş Milletvekili olunca durum biraz değişti ve Hasan Soygüzel ismi öne çıktı.

Hasan Soygüzel’in, CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın olası tekrar adaylığında karşısında şanslı olduğu ama İsmail Atik’in Salman’ın karşısına çıktığı takdirde Salman’ın rahat kazanacağı sahada konuşulmakta...

Nedir bu algının sebebi diye biraz araştırdım ve araştırmalarım sonucu genç vekil Ahmet Büyükgümüş’e yakın isim olan Hasan Soygüzel’in %99 Ak Parti’nin Yalova Belediye Başkan Adayı olacağı bilgisine ulaştım.

Açıkçası biraz şaşırdığımı da itiraf etmeliyim!

Hasan Soygüzel kimdir? Kazanabilir mi? bu soruların cevabına daha sonra bakarız ama...

Eğer öne alınmazsa yerel seçimlere yaklaşık 7 ay kala Ak Parti’nin Yalova Belediye Başkan adayının %99 Hasan Soygüzel olduğunu ve büyük ihtimalle CHP’nin tekrar aday göstereceği Vefa Salman’la yarışacağını bugünden söylemiş ve öngörüde bulunmuş olayım.

Hakan Korkmaz

Revizyongazetesi.com

Genel Yayın Yönetmeni